Padelspelaren Ji Vichithongs bästa träningstips

Padel har tagit Sverige med storm. Intresset för sporten är rekordstort och Bokadirekt har under hösten sponsrat Femme Open, den största padelturneringen i Sverige för kvinnor.

Vi har träffat padelspelaren Ji Vichithong och frågade varför just padel är en så rolig träningsform och hennes bästa träningstips till den som vill komma igång med träningen. Hon delar även med sig av sina bästa beauty hacks. Läs hela intervjun här nedanför!

Hej Ji! Berätta lite om dig själv.

En tjej född och uppvuxen i de småländska skogarna med myror i benen, som alltid vill aktivera sig och som lätt blir rastlös. Jag har en bakgrund inom fotboll och pyttelite tennis. Just nu är jag tjänstledig från mitt heltidsjobb för att följa min dröm och designa padelkläder för kvinnor under mitt egna padelvarumärke Vichithong.

Hur kom du in på padel?

Det var faktiskt en före detta chef som introducerade mig för padel. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag spelade padel 5-7 gånger i veckan efter det i säkert ett år. Ni som blivit bitna, ni vet…

Varför är just padel en så rolig träningsform?

Padel är något för alla, oavsett ålder och oavsett om du har någon bakgrund inom racketsport eller inte. Tröskeln att komma igång och ha roligt är väldigt låg till skillnad från tennis och många andra sporter. Padel är också en väldigt social sport och man skrattar både åt- och med varandra. Och vi ska inte prata om hur många nya fantastiska människor och vänner man träffar genom denna underbara sport!

Vilka är dina bästa tips till någon som vill komma igång med träningen?

Först måste du bestämma dig för att du vill investera i dig själv. Kroppen behöver motion oavsett träningsform. Fundera på vad du tycker är roligt. Du kanske är en sucker för att dansa eller du kanske tycker att jaga och slå på bollar är kul? För att komma iväg är det alltid lättare om man är flera. Boka upp dig på en dansklass på ett träningscenter eller på en padelklass varje vecka. Det är alltid lättare om du signar upp dig på något, då är chansen större att du fullföljer det, framförallt om du har svårt med motivationen.

Ge alltid allt en chans och testa på olika aktiviteter tre gånger, tycker du inte det är kul är det dags att prova på något annat. Gör det till ditt mission att hitta något du tycker om. Jag lovar att det finns något för alla där ute! Ett tips är att införskaffa nya snygga träningskläder, då känner man sig alltid lite extra motiverad.

Ett annat tips från mig är såklart att testa padel först (ni kan tacka mig senare när ni blivit hooked)!

På Bokadirekt pratar vi ofta om vikten av att prioritera egentid. Vad betyder egentid för dig?

Egentid för mig är en investering i mig själv. Vissa behöver mer och vissa mindre, men jag behöver min dagliga dos av egentid i form av träning eller bara att sitta och måla naglarna med bra musik i öronen. Egentid är ett sätt att låta min hjärna återhämta sig, koppla bort allt jobb och alla beslut.

Ge oss dina tre bästa beauty hacks!

1.   Investera i dig själv, fundera på vad som få dig att må bra och gör det, vi har bara ett liv! Mår du bra är chansen större att andra i din omgivning mår bra. Hitta glowet! 

2.   Glöm inte att ta massage, ett beauty hack för både kropp och själ!

3.   Måla naglarna i någon fin färg – fräscha naglar är alltid nice!

Stort tack till Ji för pratstunden! Följ Ji och och hennes padelresa på Instagram: @a_vichithong