En mobilvänligare version av Bokadirekt-kalendern

Inför lanseringen av en ny version av bokningskalendern har vi pratat lite med Anton som jobbar som utvecklare här på Bokadirekt. Vi har bland annat låtit honom svara på hur den nya vyn skiljer sig från den gamla och vilka fördelar som kommer med den nya.

För tydlighetens skull – Den nya versionen kommer inte att ersätta den gamla kalendern och ni som hellre använder den gamla kommer kunna fortsätta att göra det som vanligt.

Varför ska jag byta till den nya kalendervyn?

Den nya vyn är bättre, enklare att förstå och hantera. Den är även modernare och designad efter vad vi är vana att se och använda oss av idag på andra sidor och appar.

Hur skiljer den sig från den gamla? 

Förutom att den är mycket snyggare, rent utseendemässigt så är den största förändringen att den är mer mobilanpassad. Den ser ut och känns nästan exakt som en app.

Funktionerna i sig är egentligen desamma men som sagt mycket mer mobilanpassat. Du kommer också att känna igen dig från den gamla kalendervyn, kan man den gamla kommer man även ha lätt att förstå den nya.

Vad innebär den nya kalendern? 

Stora grejen är att vi nu bara har en kalender som sköter allt det som det andra gjorde tillsammans innan.

Vad mer är nytt?

I den nya kalendern finns det en ”Drag and drop” -funktion. Med det menas att du kan flytta bokningar bara genom att markera bokningen och dra den från en tid eller dag till en annan.

Kalendern kommer också uppdateras vart eftersom med nya funktioner som förenklar din vardag ännu mer.

Men jag vill hellre använda den andra? 

Den gamla kommer att finnas kvar. Alla nya funktioner kommer dock läggas till på den nya.

Hur gör jag för att byta till den nya kalendern?

Just nu behöver du meddela oss att du vill testa: Gå in i systemet, tryck på ”Beta” skriv sedan i chatten att du vill byta till den nya kalendervyn.

 

b4

b3

b1

b2

b5