Bokadirekt testar LGP

Nu är det dags för ”Bokadirekt testar” igen. Artikelformatet där vi testar oss igenom några av de behandlingar som går att boka på Bokadirekt. Jag – Josephine, och min kollega Emma bestämde oss för att lära oss mer om LPG och Bindvävsmassage.

LPG-metoden har funnits i 30 år och används för att massera och stimulera bindväven i hela kroppen. Du har kanske hört talas om Bindvävsmassage? Det är precis vad detta är. Man masserar bindvävens alla lager med LPG-maskinen som syns på bilden ovanför och återkommer på bilder längre ner. Den fungerar nästan som en dammsugare och huden lyfts upp i stället för som i en traditionell massage när den trycks ned. Terapeuten för maskinen runt hela kroppen, även på hals och i ansikte. Där används dock ett mindre munstycke.

Man använder LPG-behandling av både hälso- och vårdskäl men också för estetiska skäl. Dels så har den stora positiva effekter på exempelvis läkning av brännskadad hud. Den förbättrar blodcirkulationen och förbättrar hudens kondition. Den lindrar även muskel och ledvärk.

Behandlingen är också en överlägsen metod för att få bort slaggprodukter, celluliter och ger dig en spänstigare och slankare kropp.

Vi tog kontakt med EvaForces by Sweden som jobbat med LPG i 11 år. Eva fokuserar på både det estetiska och hälsoeffekten när hon behandlar sina kunder som är alltifrån elitidrottare till 94-åriga damer.

När man bokar in sig på en behandling hos Eva eller hennes kollega Jennie går man först igenom vad det är man vill uppnå. Vare sig det handlar om stela muskler, att forma ett visst område och allt däremellan. Vanligt är att man köper ett paket med 10-14 behandlingstillfällen. Har man som avsikt att få bort exempelvis celluliter bör man i regel gå 14 gånger med jämna mellanrum. Sedan räcker det med någon gång ibland för att hålla resultatet. Såklart måste du också ge kroppen det den vill ha genom kost och motion. LPG-behandlingen är en hjälp på vägen.

Så här tyckte vi efter att vi testat på en behandling hos Eva:

Josephine:

”Jag var superspänd innan vi skulle träffa Eva, för ska jag vara helt ärlig så hade jag inte riktigt förstått vad det var vi skulle göra.

Det började med att vi fick hoppa i varsin vit kroppsstrumpa. Denna används dels för att det inte ska göra ont på huden och för en mer bekväm upplevelse både för dig som får behandlingen men också för den som behandlar. Framförallt används den dock av hygieniska själ.

Emma fick börja medan jag skrev ner allt som Eva berättade, det märks verkligen att hon gillar det hon gör. Jag blir alltid så inspirerad av människor som liksom hittat helt rätt i arbetslivet och som pratar om sitt arbete med kärlek och respekt. När hon hade behandlat ena sidan på Emma fick jag komma och kolla om jag såg någon skillnad och det var liksom som att halva Emma var mindre. Helt galet ju! Det beror på att alla lager av bindväv stimuleras och huden drar ihop sig och blir spänstigare.

Sen var det dags för min tur. WOW – vilken grej!  Jag har nog aldrig varit så avslappnad i hela mitt liv som jag var under behandlingen. Känslan var som om du sätter en dammsugare på huden. Det tillsammans med det dova surret från maskinen gjorde att jag föll i en ljuvlig halvsovande dvala.

Jag vet inte om jag direkt såg någon skillnad på omkrets eller celluliter efter behandlingen, vilket inte är så konstigt eftersom man vanligtvis måste gå fler gånger. Däremot kände jag mig mycket lättare och renare på något vis. Ansiktet kändes också mycket spänstigare och fick en helt annan lyster. Framförallt så var min absolut bästa upplevelse att Eva kom åt mina superstela och spända axlar som ingen annan har lyckats med.  Det var som att jag kunde rulla bak dem en halvmeter längre än innan. Det får enligt mig 10 av 10 poäng! ”

eva4

Eva2eva10
Eva5
  
Emma:

”När jag först hörde talas om LPG och bindvävsmassage tyckte jag att det lät riktigt obehagligt. Det kändes som om det skulle göra fruktansvärt ont att göra en LPG-behandling. När vi sedan var på plats blev jag ännu räddare.. LPG-maskinen såg skräckinjagande ut.

Det tog emellertid inte många minuter innan min uppfattning skulle ändras. När Eva på Forces by Sweden började berätta om LPG-tekniken och hur den först uppkom och vad den kunde uträtta kände jag att detta verkligen var något jag ville testa.

För mig kändes behandlingen som en kickstart på att tänka och agera mer hälsosamt. Jag upplevde att jag blev lättare och att jag blev av med en massa slaggprodukter. Jag såg också tydligt att jag hade färre celluliter. Ansikten kändes också mer spänstigt och med en fin lyster. Dessutom är behandlingen också otroligt behaglig, framförallt i ansiktet.

Jag vill absolut göra fler LPG-behandlingar!”

 

eva6
eva9eva7

Summan av kardemumman är väl att Emma såg ett estetiskt resultat bara efter en gång och jag – Josephine, kände definitivt en hälsomässig förändring i form av stela axlar som hamnade på plats. Jag tror att vi båda kan gå i god och lyfta ett varningens finger för att behandlingsmetoden kan vara aningens beroendeframkallande! 😉

Vi kommer träffa Eva igen och är så nyfikna på hur det kommer kännas nästa gång. När vi inte behöver vara nervösa innan utan bara kan fokusera på själva behandlingen.

Tack Eva och Jennie på Forces by Sweden för att vi fick komma och lära oss mer!

För att boka tid klickar du HÄR!