Carin Coach

Jag, Josephine som skriver här på bloggen har mött Carin Coach. Carin är en av våra specialister som går att boka på Bokadirekt. Som ni hör på namnet så handlar det om coachning, coachning i alla dess former. Vi reder ut vad begreppet egentligen står för, vad man kan förvänta sig och vad man får när man bestämmer sig för att ta hjälp och vägledning av en coach, i detta fall Carin.

Carin

Jag frågade Carin om hur det kommer sig att hon gör det hon gör och hur hon har kommit dit hon är idag. Hon svarar att hon alltid varit nyfiken på människor och människors olika förmågor. Att se till andras bästa har alltid varit naturligt och självklart för henne. Enligt henne, hennes kunder och folk i hennes närhet har hon en naturlig förmåga att lyfta och peppa andra.  Det kan även jag skriva under på, trots att jag bara träffat henne i ca en timme. Efter vårt möte kände jag mig sedd, betydelsefull och fylld av energi. 

Det märks på sättet Carin pratar om sitt jobb hur mycket hon älskar det. ”Det bästa är att lirka upp och frilägga massa grejer hos mina kunder. Coachningens tekniker gör att kunderna själva får syn på och får tag på det som de allra bäst behöver. Därefter kan de börja välja väg mer medvetet.” Carin återkommer till teknikerna, som den professionella, certifierade coachen har. Hon sitter även med i redaktionsrådet för ICF- SWEDEN, Branschorganisationen för professionella certifierade coacher i Sverige.  

sliderFotograf

Coachning via Skype och telefon 

Carins idé kring sin coachning är modern och helt rätt i tiden. För att boka ett samtal med henne behöver du inte avsätta flera timmar för att ta dig till och från samtalstillfället. Hon arbetar nämligen till största del över Skype och telefon med sina kunder i alla delar av Sverige (och även Norge).

”Jag ser framför mig hur jag sitter som i en telefonväxel – ”Välkommen till Carin Coach – Hur kan jag bistå dig? För chefscoachning tryck: 1, för personlig coachning tryck: 2 osv.”, säger hon och skrattar. Hon berättar för mig om hur hon ser sig själv och hur kul hon ser ut i hennes inre fantasibild med de stora hörlurarna på. I verkligheten har hon dock små hörsnäckor.

Hur kom du på idén med att coacha över telefon och Skype?

”Jag har alltid varit nyfiken på utveckling – jag är en naturlig spanare som vill testa nytt. Med min kärlek till å ena sidan naturen och miljön och å andra sidan effektiviseringen, med uppkopplingens alla möjligheter som vi ser i samhället idag förstod jag för flera år sedan att detta är framtiden”, svarar Carin.

Hon ser också att vi är så stressade idag. Privatpersonen, mellanchefen, högsta chefen och den anställde. ”Vi slår i taket! Den snabba tekniken hjälper oss men har också blivit vår fiende. Det är orimligt att hantera allt vi ska hänga med på och alla intryck vi blir matade med varje dag. Det är där jag kommer in – bara ett telefonsamtal bort.”, fortsätter hon.

Den stora fördelen med coachning online är att du kan boka och ha ditt samtal från hängmattan, kontorsstolen, promenaden eller bussen. 

IMG_0506

Självklart kan du också boka ett möte där ni faktiskt ses fysiskt om du föredrar det. Kanske vill du ha ditt första samtal öga mot öga för att sedan fortsätta din coachning över exempelvis Skype, telefon, Facetime eller Viber

Chefs-, Arbets- och Personlig Coachning

Vanliga ämnen som Carin ofta stöter och hjälper till med hos sina kunder är (hämtat från CARINS HEMSIDA ):

Arbete/Studier: Samarbete, feedback, intern kommunikation, delat ledarskap, DUO-coachning, utveckling, ”det sitter i väggarna”, karriär, jobb, söka jobb, byta jobb och även studier, studera smartare.

Hälsa: Träning, sätta mål, hitta struktur, öka närvaron i nuet (slippa stress), må bra, ha kul, hitta energin, hålla vikten, kost- och matvanor. Hur gör jag för att äta och dricka lagom?

Relationer: Hitta sig själv, hitta sin stil, klara av sin roll (förälder, maka, make, chef, sambo) genom utvecklad kommunikation. Hur sätter jag gränser? Hur hanterar jag min närvaro på Internet?

KLICKA för att läsa mer om hur era samtal går till och se vilka tjänster du kan boka hos Carin.

Skrivandet

Vid det här laget har du kanske hunnit lägga märke till de rosa fjädrarna som återkommer på några av bilderna, här, på Carins hemsida och i hennes sociala medier.

Detta är alltså inte en fjäderboa utan fjäderpennor och symboliserar ditt skrivande som kommer vara en av bitarna i ditt arbete med Carin.

Hon har själv skrivit Coachtrilogin. Den är uppbyggd på öppna frågor, söka information, skriva ner svar precis som det är just nu. Det behöver inte vara färdigt. ”Coaching är ett utpräglat processarbete, utvecklingsarbete över tid och inte att förglömma, där enstaka insatser kan göra underverk.”, säger hon.

KLICKA för att läsa mer om Coachtrilogin och det fina sommarerbjudande du kan ta del av om du är intresserad av böckerna!

footerbild

Grönt kort

carin

GRÖNT KORT är en utbildning som är riktad mot arbetsplatsen och består av 4 workshops för 3-30 personer.  Fokuset ligger på att under ett halvår få konkreta verktyg till att göra er arbetsplats så som ni vill ha den. ”Metoden bygger på företagets uttalade behov i kombination med vilja och ansvar hos varje person” skriver Carin på sin hemsida.

Carin planerar att tillsammans med kunderna kombinera Grönt Kort med  möten online och i ”verkligheten” med målet att bli marknadens roligaste och mest effektiva utbildningsplan för de delar som är centrala på nästan varje arbetsplats nämligen: kommunikation, samarbete och feedback.

Carin_ord_webb

Sagt om Carin Coach

carin

Hur går det till?

När du bokat din tid så kommer Carin berätta om upplägget och du berättar om ditt behov. Det kan vara ett litet gruskorn som ställer till en dag – eller något större. ”Vi behöver inte vänta i ”40 år” och krångla – här kommer resultat direkt! Med relativt enkla medel så hittar vi lösningar på en gång och kan göra det riktigt bra!”, säger Carin

  1. Boka tid – välj betalsätt.
  2. Upplägg – ansvarsfördelning.
  3. Vi kör igång!

Kontakta, boka och läs mer

Carin håller måndagsöppet under hela semestern. Kanske är det just under semestern du får tid att fundera och stanna upp. Boka in ett ”Prova på”-samtal så kanske det där som går och skaver faller på plats.

BOKA TID  & PRESENTKORT– Boka tid hos Carin genom Bokadirekt. Eller köp ett presentkort och ge bort till någon du tror skulle må bra av Carins coachning.

HEMSIDA Läs mer om Carin Coach

BLOGG– titta in i Carins ”virtuella café” där hon pratar med kända profiler, peppar och inspirerar.

YOUTUBE– Få en inblick i Carins coacharbete på hennes Youtubekanal

FOKUS FEM – Ladda ner Carins app

CV – Den otroliga resan hit.

Stämpel