Ögonbryn och dess trender

Eyebrows on fleek var ett av 2016 mest myntade utryck. Betydelsen är något oklar men kan översättas till ” perfekta ögonbryn”. Ögonbrynen kallas för ögonens ram och har alltid haft en central roll inom skönhet. Denna ram tenderar dock att byta form, färg och tjocklek var och varannan säsong och trenderna kanske inte alltid är ”on fleek”

 

På 90-talet var de mesta väldigt smalt och skarpt inom mode. Det var hårt målad lip liner, lågt skurna jeans och ögonbryn så smala och noppade att de skulle kunna varit ritade med kulspetspenna. Det finns en nostalgisk charm med denna trend, men vi hoppas att  detta inte blir mode igen inom de närmsta åren. Det är vi inte redo för. 

Credit: Janet Mayer

 

2015 blir modellen och skådespelaren Cara Delvinge omåttligt populär. Ett tufft och vackert utseende med ett par rejäla och kraftiga ögonbryn till hennes docklika utseende. En kontrast som världen älskar. Hennes ögonbryn är med och skapar trenden  ”carterpillar eyebrows” , larvögonbryn. De behöver ingen närmare förklaring utan förklarar sig själva, ögonbrynen är kraftiga och håriga som en fjärilslarv. Även om vi tycker att Cara ser fantastik ut i sina bryn så kanske de är en av de svåraste trenderna att bära upp. Det kan lätt att se larv-igt ut.

Credit: Pintrest

Vidare till nästa utseende trend som ordagrant ger oss fjädrar i magen,  ” featherbrows”. Denna fjäderformade look är kreativ, nytänkande och rolig. Kanske inte de brynet man väljer en tisdag, men absolut en oväntad överraskning till ett väl utvalt party. Tyvärr är detta nog inte ett mode vi kommer få se så mycket utav då den är svår att finna tillfälle för.

Credit: Stella.s.makeup (Instagram)

Den, i skrivande stund, stora Intagramtrenden för ögonbryn är de omtalade ”wavybrows”. En innovativt look för den våghalsiga. Denna trend är så ny att vi inte riktigt vet vart den är på väg. Kommer de bli ett mode eller kommer det vara ett roligt spex för den smink intresserade? Det återstår att se.

Credit: Alexandra Nilsson

Oavsett så älskar vi dessa kreativa människor som fortsätter utveckla håret ovanför våra ögon från det ordinära till det extra ordinära. Kommentera gärna, vilket favoritögonbryn har du?

Vi har givetsvis massor av duktiga ögonbrynsskulptörer så vill du plocka, tatuera eller tråda dina bryn så skriv bara ögonbryn på www.bokadirekt.se