Pressmeddelande: Presentkort till förmån för Regnbågsfonden

Tillsammans med Regnbågsfonden lanserar Bokadirekt ett nytt sätt motverka HBTQI-trakasserier. Nu kan du köpa och ge bort stöd för utsatta grupper.
– Oavsett utfall garanterar vi Regnbågsfonden 200 000 kronor, säger Christian Fricke, VD på Bokadirekt.

”I Polen kan du få sparken för att du är homosexuell. Det är ett av våra grannländer och det är inte acceptabelt. Det är viktigt att vi inte blir en stillasittande nation som bara ser på när hatet breder ut sig. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det här är vårt sätt att bidra och om försäljningen av Regnbågsfondskortet inte blir någon succé så kommer vi själva att skänka 200 000 kronor till Regnbågsfonden, säger Christian Fricke, vd på Bokadirekt.”

Bokadirekt har tagit fram ett nytt presentkort, Regnbågsfondskortet, där hela vinsten skänks till Regnbågsfonden. Presentkortet är giltigt på 8 000 salonger inom skönhet och hälsa. Målet är att få in 500 000 kronor fram till 28 februari.

Regnbågsfonden är ett svenskt initiativ grundat av bland andra Jonas Gardell. Syftet är att hjälpa utsatta HBTQI-grupper runt om i världen. Fredrik Robertsson är styrelseledamot:

”Vi är otroligt glada att Bokadirekt.se tog kontakt med Regnbågsfonden och ville hjälpa oss i vårt arbete i Polen. Att man som kund kan stötta Regnbågsfonden samtidigt som man bokar en behandling hos en frisör, klinik eller terapeut som med all sannolikhet behöver stöd i dessa tider är perfekt”.

Presentkortet lanseras idag och säljs här via bokadirekt.se fram till den 28e februari. 

Regnbågsfonden startades 2013 av Jonas Gardell, QX grundare Jon Voss och restaurangen Mälarpaviljongens ägare Arto Winter. 
”Det är skrämmande hur utvecklingen gått så åt fel håll de senaste åren, att Polen som är ett av våra närmsta grannländer nu är värsta landet i hela EU att vara HBTQ i, säger Jonas Gardell, och fortsätter:

”Jag är så glad och stolt över att Regnbågsfonden med hjälp av företag som Bokadirekt nu kan gå in och stötta både aktivister och enskilda HBTQ-personer som råkar illa ut idag i Polen”.

Kontaktpersoner:
Christian Fricke, VD på Bokadirekt
vd@bokadirekt.se

Adeline Thorold, CMO på Bokadirekt
adeline@bokadirekt.se

Ladda ner pressbilder här.
Här kan du köpa presentkortet.